Välkommen till Skälbyligan AB

Renoverade min första  1975 KS50 åt grabben 1997. Men han tröttnade snart och där stod KS50´n i Friggeboden och kände sig ensam. Så jag bestämde mig för att åka en sväng och se hur det var. Till saken hör att jag kört MC till och från i många år, och vet glädjen med att åka 2-hjuligt. Men känslan av att åka runt på Zündappen var helt fantastisk, som en tidsresa tillbaks till 1972 när jag var 15!

Sen den resan är jag helt insnöad på Zündapp.

De senaste 16 åren har jag haft en däcksfirma i Solna, men den är nu såld, och jag ägnar min tid åt Skälbyligan AB. Under åren på däcksfirman tog jag fram, tillsammans med en god vän från Tyskland, racevevpartier med bredare vevhalvor och Honda NSR vevstakar. Tillverkade dem hos Rito, men har slutat med det sen ett par år. Söker dock ny leverantör.

Min tanke med Skälbyligan AB är att ta fram högkvalitativa produkter i små serier, sådant som de stora grossisterna inte vill göra pga. dålig lönsamhet. Jag kommer aldrig att ta fram något billigt skräp, det här är delar jag vill använda själv. För mig är det helt ok att bara tillverka i få antal, då jag är min egen grossist och det inte är några mellanhänder som får lönsamheten att försvinna och priserna att skjuta i höjden. Jag kommer främst jobba med att ta fram delar till 517 modellen, 1967-1976, men annat i Zündappfamiljen kan eventuellt dyka upp…..

De sista 8 månaderna jobbat med 7 olika projekt.

Projekt 100. Produkten är nu klar efter omfattande tester. Premiärvisning, och körning, blir det på Grosse Treffe 23-25/8 2019. Första leveranserna kan ske i nov-dec 2019.

Projekt 101 och 102 rullar på, men kommer inte att lanseras förrän i bästa fall under andra halvan av 2020.

Projekt 103 är under avslutande tester, och jag räknar med att ha en prototyp klar för visning under Grosse Treffe 23-25/8 2019.

Projekt 104 är under produktion, och efter lite tester, jag räknar med att ha den klar för försäljning senast under oktober 2019.

Projekt 105 är på prototypstadiet, men jag räknar med att kunna visa upp den under Grosse Treffe 23-25/8 2019. Försäljningsstart under oktober 2019.

Projekt 106 och 107 är än så länge i planeringsstadiet. Ska eventuellt på fabriksbesök i oktober 2019 med lite prover så att vi kan börja jobba med första prototypen.

Som ni noterat har jag inte berättat vad jag gör för något, bara att jag gör något. Skälet till det är att jag inte vågar presentera produkten innan den är klar. Löper annars risken att någon stor penningstark grossist hinner ta fram en billig kopia innan mina är klar för leverans. Så håll koll på hemsidan www.skalbyligan.se och på Facebook inom kort.

 

Peter Brennermark

Skälbyligan AB